CHP’li Berberoğlu’nu hapisten Meclis’e taşımak AK Partililere yakışır. Nedenini açıklıyorum…

CHP’nin yeniden aday göstermesiyle Istanbul’dan milletvekili seçilen ‘gazeteci’ kökenli Enis Berberoğlu Maltepe Cezaevi‘nde ikamete devam ediyor. Anayasa ve teamüller gereği Berberoğlu‘nun yeniden dokunulmazlık...

CHP’nin yeniden aday göstermesiyle Istanbul’dan milletvekili seçilen ‘gazeteci’ kökenli Enis Berberoğlu Maltepe Cezaevi‘nde ikamete devam ediyor. Anayasa ve teamüller gereği Berberoğlu‘nun yeniden dokunulmazlık kazanmış olması, bu sayede cezaevinden tahliyesi ve yemin edip yasama görevine başlaması gerekiyor.

Oysa Yargıtay 16. Ceza Dairesi bu yolda yapılan başvuruya olumsuz cevap verdi, tahliye talebini reddetti.

Berberoğlu cezaevinde dış dünyayla temasını kesme kararı aldı, CHP’li milletvekilleri de arkadaşlarının serbest bırakılması için mücadelelerini sürdürüyor.

Günlerdir konuya ilişkin yayınları okur ve tartışmaları izlerken, şimdi cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Tayyip Erdoğan‘ın vaktiyle ‘siyasi yasaklı’ olmasına yol açan, ancak 2003’te ona özel yasal ve siyasi düzenlemeler sonucu Meclis’e girip başbakanlığı üstlenmesiyle düzeltilen hukuki yanlışlığın günümüzde tekrarlandığını düşünmeden edemiyorum.

Tayyip Erdoğan‘a reva görülen bir hukuki yanlıştı, şimdi Enis Berberoğlu‘nun muhatap edildiğinin de ondan pek farkı yok.

Bu sebeple de onu Meclis’e taşımak AK Partililere yakışır diye düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.589 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.869 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar