CHP başarıyı kutluyor, ama üzerinde düşünmesi gereken hayli nokta var.. Yeni seçmen yüzünden eski seçmen küsebilir de…

İstanbul’un tekrarlanan seçiminde kıyasıya yarışan iki adaydan CHP’li olanın AK Partili adaya farkı, ilkinde 13 bin iken, ikincisinde bu farkın 800 binin üzerine çıkması pek çok yoruma yol açtı...

Yorumların çoğu doğal olarak yenilgiyi tadan taraf üzerinde duruyor.

AK Parti içerisinde çalkantılar olduğu gibi, partinin itibar ettiği kalemler ile yorumcular da yenilginin sebeplerini araştırmakla meşgul. AK Parti lideri de olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın Japonya dönüşü ilk işinin, seçimle ortaya çıkan tabloyu değiştirmek için neler yapılması gerektiği konusunu ele almak olduğu anlaşılıyor.

CHP durumdan memnun. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tabanına “Merak etmeyin, 1989 travmasını yaşatmayacağız” mesajını vermekte.

1989’da yapılan yerel seçimde, CHP, İstanbul, Ankara ve İzmir’de belediye başkanlıklarını Anavatan Partisi’nin elinden almış, ancak kötü yönetim ve yolsuzluk iddiaları yüzünden dört yıl sonra hepsini kaybetmişti.

Son seçimde de (31 Mart 2019) CHP 17 ilde büyükşehir belediyelerini kazandı; bunlar arasında Ankara ve İstanbul da var. Benzer hatalar yapılırsa, seçmen bir sonraki seçimde oyunu geri alabilir. Kılıçdaroğlu‘nun ‘travma’ açıklaması CHP’nin buna izin vermeme konusunda ihtiyatlı olacağına işaret ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 3.432 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.185 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.845 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar