Bugüne kadar CB Erdoğan’ın hatrını kırmamış Trump bu defa da Türkiye’nin tezini kabul edecek mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gitti. Yola çıkmadan önce Türkiye’de ve vardığı New York’ta ayağının tozuyla...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gitti. Yola çıkmadan önce Türkiye’de ve vardığı New York’ta ayağının tozuyla katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmalarda önemli mesajlar verdi.

“Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” türü mesajlar…

Türkiye’nin Suriye ile ilgili tezlerini bir kez daha aktardığı topluluklara söyledikleri, aslında onlara değil, Beyaz Saray’da oturan Donald Trump’a ve ABD’de karar alma mekanizması içerisinde yer alan isimlere yönelikti.

Amerikalıların daha evvelce Türk yetkililerden kim bilir kaç kez dinledikleri tezlerde bu kez bir önemli farklılık var: Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlikte aynı amaca dönük hareket etmeye razı olmazsanız, biz tek başımıza askeri gücümüzle müdahalede kesin kararlıyız” sözlerinin ciddiye alınmasını bekliyor.

Görüşebilirse Trump’a bizzat aktaracağı bu keskin tavrın önceden de bilinmesini istediği belli.

BM Genel Kurulu ve Türkiye

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 508 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.608 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.067 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar