Bugün Pazar.. “Helal olsun” dediğim haberler var bugün gündemimde…

Bugün birbiriyle fazla ilintili olmayan iki konuyu sizlerle paylaşacağım.İlki, siyasi bir konu.Türkiye Donald Trump-sonrası bozuk gideceğine inanılan ABD ile ilişkilerini yeni bir raya oturtmak için gayret içerisinde. En son...

Bugün birbiriyle fazla ilintili olmayan iki konuyu sizlerle paylaşacağım.

İlki, siyasi bir konu.

Türkiye Donald Trump-sonrası bozuk gideceğine inanılan ABD ile ilişkilerini yeni bir raya oturtmak için gayret içerisinde. En son, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, dün ABD’de yaşayan Türklerin bir etkinliğine videoyla katılarak şunları söyledi:

“Türkiye olarak, Amerika ile ortak menfaatlerimizin görüş ayrılıklarımızdan çok daha fazla olduğu inancındayız. Bu anlayışla uzun vadeli bir perspektifle, kazan-kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye, iki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkisine yaraşır şekilde üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir.”

Kararlılık belirten sözler bunlar.

Ülkemizin çıkarlarını ABD yönetimi nezdinde korumakla görevli lobi şirketlerine bir yenisi daha eklendi. Arnold & Porter adlı şirket ABD Kongresi tarafından alınan ambargo kararının yanlış ve zararlı olduğunu anlatıp F-35 jetlerinin Türkiye’ye teslimi gerektiğini kabul ettirmeye çalışacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 3.882 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.187 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.863 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar