Bu akşam televizyonda gladyatörler mi savaşacak, yoksa ilimizi yönetmeye talip nezih siyasiler mi bizleri iknaya çalışacak?

Bu akşam İstanbul belediye başkanlığına talip iki adayın, tekrarlanan seçim öncesinde televizyon ekranında buluşması var. Bir gazeteci moderatörün kendilerine yönelteceği sorulara cevap verecek iki aday. 150 dakika...

Bu akşam İstanbul belediye başkanlığına talip iki adayın, tekrarlanan seçim öncesinde televizyon ekranında buluşması var. Bir gazeteci moderatörün kendilerine yönelteceği sorulara cevap verecek iki aday. 150 dakika sürecek ve isteyen her kanalın yayınlayabileceği programda taraflara her bir soruya cevap için üç dakika mühlet tanınacak.

Adaylar İstanbul’u yönetmeye talip olduklarına göre sadece bizim kentin sakinlerinin merak etmeleri beklenecek türden sınırlı ilgiye muhatap sıradan bir olay işte.

Öyle mi? Değil elbette. Günlerdir bu olay üzerinde yoğunlaşan ilgi yüzünden, ikili tartışma bu güne kadar televizyon programlarının hiçbirine nasip olmamış bir izleyici sayısı yakalayıp rekora ulaşabilir.

Herkes ilgili

Yaşı ileri olanlar, iki ülke arasındaki saat farkı sebebiyle Türkiye’de gece yarısından sonra izlenebilen ABD’deki Muhammed Ali’li boks maçlarını hatırlayabilirler. Gösterim saatinde kalkılır, televizyon karşısına oturulur ve artık kaç raund sürecekse, o maç başından sonuna dikkatle izlenirdi.

Bu siyasi karşılaşma da işte öylesine bir ilgiye muhatap.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 19 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.575 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.742 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.595 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.874 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar