‘Bizler’ ve ‘onlar’ farkı yüz yıllardır sürüyor ve biz sürekli çağın dışında kalıyoruz…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (19.08.2022)''‘Bizler’ ve ‘onlar’ farkı yüz yıllardır sürüyor ve biz sürekli çağın dışında kalıyoruz…'' başlıklı yazısı.

Her ülkede olaylar eskisinden daha hızlı gelişiyor. Dünyanın çarkı günümüzde akıl almaz bir hızla dönüyor. Eskiden yıllara yayılan gelişmeler şimdilerde birbiri ardına varlıklarını hissettiriyor. Düşünülemeyenler oluyor, olması beklenenler bir türlü gerçekleşmiyor.

Yukarıdaki paragrafta yer alan her cümle için aklımda birden fazla örnek var, ancak onları ele almanın bizlere bir yararı olmayacak.

Olmayacak, çünkü biz yine, her zaman olduğu gibi, dünya gündemiyle ters düşen bir görüntüye sahibiz.

Daha da kötüsü, bu halimizi doğal, hatta büyük başarı sayıyor, öyle değerlendiriyoruz.

Bugünler hakkında okuduklarımdan hareketle düşünürken, tarihimizin dönüm noktalarında kaçan fırsatlar ve onlar üzerinde görüş açıklayan kalem erbabının çektikleri çileleri daha iyi anlıyorum.

Batı sanayi devrimiyle farklı bir yapıya sahip olur ve o yeni yapıyla uyumlu siyasi dönüşümleri gerçekleştirirken, neredeyse iki yüzyıla yayılan o süreçte, biz, orada yaşananların önümüze çıkaracağı faturaları hesap etmekten bile uzaktık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak…  29 Mart 2024 | 47 Okunma ‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 689 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.612 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.091 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar