Biz ve onlar farkını hafife almamak lazım

Hepsi 10 dakikada oldu. UEFA Avrupa 2020 kapsamında iki komşu ülke -Danimarka ile Finlandiya- takımları maç yaparken, evsahibi takımın bir oyuncusu âniden kendini yere bıraktı. Kalp krizi geçirdiği hemen oracıkta...

Hepsi 10 dakikada oldu. UEFA Avrupa 2020 kapsamında iki komşu ülke -Danimarka ile Finlandiya- takımları maç yaparken, evsahibi takımın bir oyuncusu âniden kendini yere bıraktı. Kalp krizi geçirdiği hemen oracıkta anlaşıldı, birkaç saniye içerisinde sağlık görevlileri duruma müdahale etti, cihazlar çalıştırıldı, ölmek üzere olan hasta kendine getirilip hastaneye yetiştirildi.

Olayın vahameti yere düşen oyuncunun etrafını çeviren iki takımın futbolcularının yüzüne vurmuştu.

Kendi takımının oyuncuları, sağlık görevlileri duruma müdahale ederken ne yaşandığı herkes tarafından görülmesin diye, hastanın çevresine vücutlarını siper ettiler. Takımın kaptanı ilk andan itibaren duruma vaziyet ettiği gibi yaşananı saha kenarından izleyen hastanın eşini bilgilendirip yatıştırma görevini de üstlendi.

İlk yarının bitmesine birkaç dakika kala meydana gelen olayı tribünden izleyen onbinler sessizliklerini korudular.  

Maçı iki takımın teknik direktörleri ve kaptanlarıyla görüşerek yarıda bırakan hakem, hastanın kendine geldiği haberi ulaşınca, maçın geri kalan bölümünün 1,5 saat sonra oynanmasına karar verdi.

Ve maç tribünleri terk etmemiş, merakla ne olacağını bekleyen izleyiciler önünde gecikmeli de olsa tamamlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 590 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.610 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.076 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar