Bir uzman ekonomi yazarından ‘‘Yarın her şey daha güzel olacak’’ müjdesi…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (19.07.2022)''Bir uzman ekonomi yazarından ‘‘Yarın her şey daha güzel olacak’’ müjdesi…'' başlıklı yazısı.

İktidarlar başlarda her görüşe kulak vermeye hazır görünür, kadrosu içerisinden akıllı olanlar bu özelliklerini sonuna kadar korumaya çalışırlar. İktidarların sona yaklaştığı tek yönlü şartlanma izlenimi alınmasından da anlaşılır…

AK Parti’nin 20 yılı bulan iktidarında durum bu anlamda ne?

Sorunun cevabını ekonomi konusuna biraz yakından bakarak vermeye çalışacağım.

Ekonomide iktidarın görüşlerine önem verdiği ‘uzman’ kişiler ve yazarlar var; onları yalnızca dinlemek ve okumakla kalmıyor, açıklamalarıyla onların yazılarına malzeme katkısı da sağlıyor. Politikalarına karşı çıkanların yazılarını da okudukları anlaşılıyor; ancak onları daha çok tavsiyelerini tutmama amacıyla takip ediyor iktidar cephesi.

Benim işim kolay. İktidarın bu özelliğini bildiğim için, ne düşünüldüğünü, kısa, orta ve uzun vadede ne yapılıp yapılmayacağını öngörmekte zorlanmıyorum.

Övgü yerine almayınız, ama gerçek şu: Bugüne kadar iktidar cephesinin ekonomi alanında ne yapıp yapmayacağı yolundaki çoğunu yorumlarıma sindirmekle yetindiğim tahminlerimde yanılmadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 222 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.227 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 868 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar