Bir suikastın üzerindeki örtü açılırsa farklı bir Türkiye’ye uyanır mıyız? 

AK Parti 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimde sandıktan birinci çıkıp TBMM’de en fazla sandalyeye sahip parti oldu ve iktidarı üstlendi.İlk AK Parti hükümetini, genel başkanı siyasi yasaklı olduğu...

AK Parti 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimde sandıktan birinci çıkıp TBMM’de en fazla sandalyeye sahip parti oldu ve iktidarı üstlendi.

İlk AK Parti hükümetini, genel başkanı siyasi yasaklı olduğu için, genel başkan yardımcısı Abdullah Gül kurdu, başbakan o oldu. Bunun tarihi 19 Kasım 2002.

Necip Hablemitoğlu, AK Parti hükümeti kurulduktan yalnızca bir ay sonra, Ankara’da bir suikasta kurban gitti. Onun da tarihi 18 Aralık 2002.

Seçim öncesi ve sonrası süreçte medyada sürekli görünen bir aydındı Hablemitoğlu. Son kitabı Alman vakıfları konusundaydı ve öldürülmesi ardından sonradan FETÖ ismini alacak grupla ilgili bir çalışma hazırlığı içerisinde bulunduğu duyuldu; çok geçmeden de sözü geçen konudaki kitabı ‘Köstebek’ yayınlandı. 

Katilleri hep bu iki grup içerisinde arandı.

Aradan yaklaşık 20 yıl geçmişti ki, yeni bir gelişme yaşandı: Nuri Gökhan Bozkır isimli kişinin 2019 yılı Aralık ayında Ukrayna’da yakalandığı, 26 Ocak 2022 tarihinde Türkiye’ye getirildiği ve kendisinin Hablemitoğlu suikastıyla ilişkisi bulunduğu, katıldığı bir TV programında bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 52 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.222 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar