Bir kitap.. Günümüzde aklın geri plana itildiğini, hislerin hakim geldiğini anlatıyor.. Yazarı yabancı, ama konu yerli…

Bir kitabın ‘okunmaya değer’ olduğunu nereden anlarsınız?Yazarının adını daha önce işitmediğiniz, herhangi bir görüşüyle karşılaşmadığınız, ancak adına bakarak ilgi...

Bir kitabın ‘okunmaya değer’ olduğunu nereden anlarsınız?

Yazarının adını daha önce işitmediğiniz, herhangi bir görüşüyle karşılaşmadığınız, ancak adına bakarak ilgi duyduğunuz bir kitap, daha ilk bölümüyle dikkatinizi üzerine çekmelidir.

Londra Üniversitesi’nde sosyoloji ve politik ekonomi dersleri verdiğini öğrendiğim William Davies‘in geçen yılın sonlarında çıkan ‘Nervous States’ kitabının giriş bölümü, bende, “Bu kitap okunmalı” kanaatini oluşturmaya yetti.

‘Modern zamanlar’ deniliyordu hayat serüvenimin büyük bölümünü oluşturan dönemler için; bir ara ‘post-modern’ sıfatını hak eden gelişmeler yaşandığı da oldu. Ancak günümüzü tam anlamıyla tavsif eden bir sıfat henüz bulunamadı.

Bulunduysa da ben bilmiyorum.

Davies işte o sıfatı arıyor. Adı ‘Sinirli durumlar’ diye çevrilebilecek kitabı ile günümüzü anlamlandırmaya çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 1.790 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.228 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.540 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.987 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar