Bile bile lades…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (17.06.2022)''Bile bile lades…'' başlıklı yazısı.

Bazıları “Bizim millet balık hafızalıdır, yaşananları çabuk unutur” görüşünde. Ben onlardan değilim. Hem kendim unutmam, hem de milletin unuttuğunu sanmam. Bizim millet unutmaz, bazen unutmuş görünür.

Ancak yine de bazı gerçeklerin ara sıra da olsa insanlara hatırlatılması gerekir.

Milletin ‘balık hafızalı’ olduğu iddiasını da aşan bir durumu ise anlamakta zorlanıyorum.

İktidar, daha doğrusu iktidar sözcüleri, milletin kendilerinin 20 yıldır ülkeyi yönettiklerinin farkında olmadığını sanıyorlar. Öyle sanıyor olmalılar ki, hiç gözlerini kırpmadan, kendi yanlışlarından sürekli başkalarını suçluyorlar. Öyle sanıyor olmalılar ki, kendi yaptıkları yanlışları yine kendilerinin doğru hale getireceklerine inanılmasını istiyorlar.

“Olur mu öyle şey?” diyeceklerin şu cümleleri okumalarını isterim:

“İnsanlarımızın hayat pahalılığından dolayı zorlandığını biliyoruz. Bugün insanlarımızın geçim sıkıntısı meselesi olabilir, bugün insanlarımızın hayat pahalılığı yükü altında zorlandığını biz de tespit ediyoruz. Ama şunu da bilmemiz lazım ki dünya, nasıl bir girdaptan geçiyor. Bunu da göreceksiniz. Tıpkı geçtiğimiz 20 yıldaki eser ve hizmetlerimiz gibi aldığımız ve alacağımız tedbirlerle insanlarımızı geçim sıkıntısından kurtaracak olan da, enflasyonu düşürecek olan da, istikrarı tahkim edecek olan da, herkesin iş ve aş sahibi olmasını güvence altına alacak olan da, ülkemizi hak ettiği aydınlık yarınlara kavuşturacak olan da biziz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 3.882 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.187 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.863 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar