Beyin göçü var mı, yok mu? NYT ‘Var’, Cumhurbaşkanlığı ‘Yok’ diyor.. Benim görüşüm ise…

William Shakespeare‘in Romeo ve Juliet eserinde geçen “Bir isim nedir ki? Gül dediğin başka bir ismi olsa da yine hoş kokar” cümlesi meşhurdur.Gerçekte de öyle değil midir?Biz ise bir sorunun ismini...

William Shakespeare‘in Romeo ve Juliet eserinde geçen “Bir isim nedir ki? Gül dediğin başka bir ismi olsa da yine hoş kokar” cümlesi meşhurdur.

Gerçekte de öyle değil midir?

Biz ise bir sorunun ismini değiştirdiğimizde onun sorun olmaktan çıkacağını sanıyoruz.

En son örnek dün Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisinden yapılan açıklama. Birkaç gün önce Amerikan New York Times gazetesinde (NYT) Türkiye’den yurtdışına beyin göçü olduğuna dair ayrıntılı bir değerlendirme-haber yayımlanmıştı; orada verilen bir rakamı sorgulayarak böyle bir sorun olmadığını duyuruyor Cumhurbaşkanlığı.

Ve tabii, NYT’ın ‘bu maddi hatayı ivedilikle düzeltmesini’ talep ediyor.

NYT’ta 2017 yılında Türkiye’den bir yıl önceye göre (2016’da rakam 178 bin imiş) yüzde 42 artışla çeyrek milyondan fazla kişinin yurtdışına göç ettiği bilgisi vardı; Cumhurbaşkanlığı doğru rakamın 113 bin 326 olduğunu ve aynı yıl içerisinde yurtdışında yaşayanlardan 101 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ülkeye dönüş yaptığını, böylece net göç sayısının 11 bin 554 olduğunu bildiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 46 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.577 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.742 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.596 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.874 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar