Berat Albayrak istifa etti diyorlar.. Doğru mudur? Doğruysa istifanın sebebi nedir?

Elim mahkum, dün akşam 18.30 dolayında gündeme ateş topu gibi düşen Berat Albayrak’ın istifa ettiği haberi dışında bir şey yazılamaz bugün. Berat Albayrak’la ‘kanka’ olduğu bilinse de, Jared Kushner’i yazmaya kalksam yazımı kimse okumaz.

Ben halkının kararına karşı direnen Donald Trump’ın, kendisine “Ne olur böyle yapma, kaybettiğini kabul et, Joe Biden’ı yeni başkan olarak tanı, tebrik et” dediğini duyduğum damadı Jared Kushner’i bugünkü yazıma konuk edecektim.

Başkaları, hatta eşi Melania da benzer telkinlerde bulunmuş Trump’a, ama onları dinleyeceğini sanmam; iş Jared Kushner’e gelince, onun yalnız kendisini değil çok daha geniş ve etkili bir çevreyi temsil ettiğini bildiği, bir de onun eşi olan çok sevdiği kızı Ivanka’yı bile dinlemediğini fark ettiği için, Trump’ın kısa süre sonra yelkenleri suya indireceğini düşünüyorum.

“Jared Kushner” demek, bir yönüyle ülkenin ‘Lobby’ diye de anılan ünlü güç odağı AIPAC demek…  

Amerika’nın en zengin ailelerinden birine mensup Jared Kushner… Aile Trump gibi inşaat sektöründe; kiraya verdiği sayısız binası ve apartman dairesi var. Korona günlerinde gelirsiz kalan yüzlerce kiracısını evlerinden attığı için gazetelere haber olmaya başladı Jared Kushner ve ailesi…

Neyse. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 827 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.212 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.533 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.979 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar