Başlık bulmakta zorlandığım bir yazı

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (30.08.2022)''Başlık bulmakta zorlandığım bir yazı'' başlıklı yazısı.

Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmadan önce galiba böyle değildi. Yakın çevresinden partisini gözden düşürmeyle sonuçlanacak çıkışlar geldiği veya kendisi, hükümeti ve partisiyle irtibat kurulacak herhangi bir icraat toplumdan beklenen desteği bulamadığı zaman, hiç vakit kaybetmeden tepkisini verir ve görüntüyü düzeltirdi.

O zaman başbakandı ve AK Parti genel başkanıydı.

Şimdi yine AK Parti’nin başında, fakat artık cumhurbaşkanı…

Toplumda partisine karşı hisleri hızla olumsuza dönüştüren gelişmeler yaşanıyor, onun bu özelliğini bilen ve kendisinden her zamanki cevvaliyetiyle ortalığı yatıştıracak çıkışlar bekleyenler ise aradıklarını bulamıyorlar.

Yine konuşuyor konuşmasına, görüşlerini de açıklıyor ama konuşması sonrasında ortalığın yatıştığı söylenemez.

Eski bir TBBM başkanı, ‘fetihler’ ile ‘kurtuluş günleri’ arasında fark gözeten ve bu yolla İstiklal Savaşı’nı önemsizleştirdiği sonucu fazla zorlanmadan çıkartılan bir açıklama ile gündeme geldi. Önceki gün oldu bu. Bildiğimiz özellikleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ifade edilen görüşü paylaşabilecek bir siyasetçi değil. Kendi sesiyle doldurduğu şiir kasedinde Çanakkale Şehitleri’ne ithafen yazılmış Akif’in şiiri de var. Yine Akif’in imzasını taşıyan İstiklal Marşı’nı şiir halinde ondan daha iyi kim okuyabilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 52 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.222 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar