Başkan koltuğundan olunca en yakınları boş durmuyor, onu kötüleyecek kitaplar yazıyorlar…

İki başkan bir araya geliyor. Görüşmenin başlamasından önce mutat olduğu üzere medya önüne çıkacaklar; tam o sırada, uzaktan gelen başkan diğer başkana şunları...

İki başkan bir araya geliyor. Görüşmenin başlamasından önce mutat olduğu üzere medya önüne çıkacaklar; tam o sırada, uzaktan gelen başkan diğer başkana şunları söylüyor: 

“İlk birkaç dakika, kameralar açıkken, seninle ilgili biraz sert çıkışlar yapacağım; basın mensupları ayrılınca konuşuruz. Tamam mı?”

Ve öyle de yapıyorlar. Kameralar önünde atıp tutan başkan yüz yüze görüşmede muhatabına farklı davranıyor.

Kamera aslanı olanı, ABD’nin bir önceki başkanı Donald Trump. Muhatabı da Rusya devlet başkanı Vladimir Putin… İkili görüşme G-20’nin Osaka’da 2019 yılında yaptığı zirvede gerçekleşirken aralarında böyle bir konuşma geçiyor. 

Dünya -Amerikan halkıyla birlikte-, bu garip tavrı, Trump’ın seçim kampanyasında (2016) yanında yer alan, başkan seçilince Beyaz Saray’a taşıyıp kendisine basın sözcüsü yaptığı, Beyaz Saray’daki son birkaç ayı başkanın eşi Melanie Trump’ın özel kalem müdürü olarak geçirmiş, Stephanie Grisham’ın yazdığı anılardan öğreniyor.

Devlet görevlisi oluyor kadın, ama aynı zamanda evin kızı gibi bir şey. Trump’ların her şeylerine vakıf.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 2.614 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.962 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.460 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.586 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar