Asiltürk Kıbrıs’a gitti.. Gitti de ne oldu? Kendi kamuoyu Asiltürk’ten ne bekler?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘büyük müjdesini’ duyurmak için çıktığı Kıbrıs seferine giderken yanına aldığı siyasi kişiliklerden en fazla dikkat çeken, halen Saadet...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘büyük müjdesini’ duyurmak için çıktığı Kıbrıs seferine giderken yanına aldığı siyasi kişiliklerden en fazla dikkat çeken, halen Saadet Partisi’nde bir konumu bulunan Oğuzhan Asiltürk oldu.

Kimi bunu iktidar cephesinin Saadet Partisi’ni bölmeye yönelik bir girişimi olarak gördü, kimi de gezi boyunca verilen birlik ve beraberlik tablolarıyla iktidar cephesinin Saadet tabanını kazanmayı hedeflediğini ileri sürdü.

Her iki yakıştırma da mümkün.

Sonuçta siyaset zemininde her tavır alışın bir hesabı vardır.

İyi de, böyle bir geziye katılmak ve birlik-beraberlik tabloları vermekle Oğuzhan Asiltürk’ün de bir hesabı olması gerekir; nedir o hesap? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına SP’li Asiltürk’ü almasının bir anlamı olduğu gibi, SP’li Asiltürk’ün bu geziye katılıp Erdoğan ve iktidarın diğer ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli ile samimi görüntüler vermesinin de bir anlamı mutlaka vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak…  29 Mart 2024 | 713 Okunma ‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 692 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.614 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar