Arap dünyasıyla yakınlaşmak isteniyor ama Arap dünyasının beslendiği haberler hiç olumlu değil

Türkiye’yi ilgilendiren şu haberin tercümesini birlikte okuyalım: “Mısır güvenlik güçleri Kahire’de bir Müslüman Kardeşler şebekesinin yakalandığını duyurdu...

Türkiye’yi ilgilendiren şu haberin tercümesini birlikte okuyalım:

“Mısır güvenlik güçleri Kahire’de bir Müslüman Kardeşler şebekesinin yakalandığını duyurdu. Güvenlik güçlerine göre, şebekenin başında,‘Mısır’daki siyasi, ekonomik, güvenlik ve insan hakları ile ilgili durumlar hakkında yanlış ve uydurma bilgiler’ içeren olumsuz haberler vermeye hazırlanan bir Türk bulunuyor..

“Resmi açıklamada ulusal güvenlik biriminin Bab Luk mahallesindeki bir binayı izlemeye aldığı, binanın Müslüman Kardeşler’e ait bir grup tarafından kullanıldığı ve Türkiye desteğiyle olumsuz haberler hazırlığı içerisinde bulunulduğu bildiriliyor.

“Bina SİTA Araştırma adı altında faaliyet gösteren bir şirket tarafından kullanılıyordu.

“Tesise baskın yapıldı ve grubun mali sorumlusu Helmy Moamen Mustafa Bilji ile üç üyesi gözaltına alındı. Aleyhlerine hukuki işlem başlatıldı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 2.974 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.964 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.461 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.586 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar