“Allah bize yaptırıyor” ifadesine ben “Allah, Allah” tepkisi verdim

 Siyasi kimliği olan birinin konuşurken ağzından şu cümlelerin çıktığını işitirseniz ne düşünürsünüz?“Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne...

 Siyasi kimliği olan birinin konuşurken ağzından şu cümlelerin çıktığını işitirseniz ne düşünürsünüz?

“Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır.”

Kendi sorumun cevabını yine kendim vermek istiyorum:

Son üç cümlesi, yani “Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz” ve özellikle “Biz inanıyoruz ki, bize yaptıran Allah’tır” bölümü, yalnızca bir kez ağzından çıkmış olsaydı bunu bir ‘dil sürçmesi’ olarak değerlendirirdim.

Aynı sözleri o siyasi kişiliğin ikinci bir kez daha tekrarladığını işitseydim, “Herhalde ilkinde yaptığı yanlışı fark etti, onu düzeltmek isterken aynı yanlışı tekrarladı” diye düşünürdüm.

Fakat “Biz inanıyoruz ki, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır” diye üç kez tekrarlanan cümle hiçbir tevile imkan vermiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.119 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.188 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.871 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar