Ali Babacan, AK Parti ve ben…

Her yeni parti çalışması bir yerlerden tepki çeker; Ali Babacan’ın kurucularından olduğu AK Parti’den istifası da içinden koptuğu partiden tepkiler gelmesine yol açtı.

AK Parti sözcüleri yeni oluşum haberini hiç iyi karşılamadılar. Çoğu parti kurulursa başarılı olamayacağı görüşünü öne çıkartırken, içlerinden bazıları ‘ihanet’ sözcüğünü de kullanmaktan geri durmadı.

Benzer bir durum, yıllar önce, AK Parti’yi kurma çabası içerisine giren kadronun vaktiyle içerisinde yer aldıkları partiden gelen tepkiler sırasında da yaşanmıştı.

AK Parti yapılan ilk seçimde yine de iktidara gelebildi.

Partiler ve yeni partiler

Reklam
Parti kurmak zor değildir, ülkemizde 100’ün üzerinde parti bulunuyor. Her parti iktidara gelmek ve ülkeyi yönetmek için kurulur. Ancak bu amaca erişebilen partilerin sayısı hiç de fazla değildir.

Hemen her parti aslında bir başka partiden kopanlar tarafından kurulmuştur. Demokrat Parti CHP’den kopanların eseriydi; AK Parti de Refah Partisi’nde siyaset yapmışların çekirdek kadroda yer aldıkları bir parti olarak kuruldu.

Başarılı da oldular.

Tabii, çok arzu ettikleri halde aynı başarıyı gösterememiş sayısız parti de var ülkemizde.

Partilerin başarısı, halkın arzusuna ek olarak siyasi zeminin müsaitliği ve zamanlamanın da uygun oluşu ile yakından ilgilidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.589 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.615 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.613 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.876 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar