Akşener.. Oğan.. Özdağ ve Soylu… Bu güncel isimlerin ortak noktasını ararken aklıma gelenler…

Rus edebiyatının en ünlü ismi sayılabilecek Dostoyevski’nin yine en büyüklerden biri olan Gogol için kullandığı bir ‘palto’ metaforu vardır.“Biz hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık”...

Rus edebiyatının en ünlü ismi sayılabilecek Dostoyevski’nin yine en büyüklerden biri olan Gogol için kullandığı bir ‘palto’ metaforu vardır.

“Biz hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık” demiştir Dostoyevski.

O bu metaforu farklı bir anlamda kullanmış olsa bile, ben ondan alıp başka bir alanın bir ismi için kullanacağım.

Şu sıralarda isimleri en çok telaffuz edilen kişiler şunlar: Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ… ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan.. Bu isimlere İYİ Parti lideri Meral Akşener’i de ekleyebiliriz.

Dostoyevski’nin sözünü kendimize uyarlayarak “Bunların hepsi Devlet Bahçeli’nin paltosundan çıktı” diyebiliriz gibime geliyor.

Özdağ, Oğan, Akşener… Bu isimlerin hepsi bir dönem MHP içerisinde yer almışlardı. Yine hepsi değişik zamanlarda MHP liderliği için yapılan yarışa Devlet Bahçeli’nin karşısında katılmışlardı. Devlet Bahçeli onları partisi içerisinde potansiyel rakip olarak tutmaktansa ihraç mekanizmasını işleterek parti dışına savurmayı yeğlemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.547 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.007 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.239 Okunma Miting meydanlarında “Merak etmeyin her şey düzelecek, ekonomiyi yine biz yoluna koyarız” deniliyor ya… 23 Mart 2024 | 2.759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar