AK Parti zoru başarabilecek mi? HDP’li seçmene açılayım derken kendi seçmenini kaçırma tehlikesi var da…

AK Parti 23 Haziran’da yapılacak tekrar seçimin kampanyasını başlattı. Galiba kampanyada Ali İhsan Yavuz’un söylemleri ön planda olacak...

Dört bir yandan şu sıralarda seçmene ulaşan “YSK neden yalnız büyükşehir seçimini iptal etti?” sorusuna cevap verme amaçlı mesajlar, sandık sonucunu Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) taşıma sürecinde kamuoyu önüne ‘AK Parti genel başkan yardımcısı’ unvanıyla çıkan Ali İhsan Yavuz’un ağzından işitilenlerin bire bir kopyası çünkü.

O açıklamalar AK Parti’nin kendi tabanını bile tatminde yetersiz kalmıştı.

Tekrar seçim için uygun görülen altı haftalık hazırlık ve kampanya süresinin bir haftasını geride bırakmak üzereyiz. Taraflar bu süreyi henüz kendilerinden beklendiği cevvaliyette değerlendirmiş sayılmazlar. İki tarafın hedefinde, doğal olarak, ilk seçimde kendi adaylarına oy vermiş seçmeni korumak yanında, o zaman sandığa gitmeyenleri bu defa buna zorlamak ve daha da önemlisi karşı tarafın seçmenlerini kendi yanlarına çekmek var.

2015 genel seçimlerinde AK Parti altı aylık arayı iyi değerlendirebilmişti; herhalde aynı başarıyı bu defa altı hafta içerisinde gerçekleştirebileceği düşünülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 2.365 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.176 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.837 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar