AK Parti iktidarda ve birileri ‘ihanet’ ile suçlanıyor.. ‘İhanet’ iktidardan düşünce görülür…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (27.07.2022)''AK Parti iktidarda ve birileri ‘ihanet’ ile suçlanıyor.. ‘İhanet’ iktidardan düşünce görülür…'' başlıklı yazısı.

AK Parti genel başkanı sıfatı da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kendisine sorulan bir soru üzerine televizyon ekranında söyledikleri, bir zamanlar yakın çevresinde yer alan önemli isimlerin tepkilerine yol açtı.

İsimlerini de vereyim: Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın…

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu o sözlerinden ötürü Erdoğan aleyhine dava açmayı bile düşünüyor…

Rahatsızlığa yol açan sözlerin ifadesine sebep olan soruyu Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu sormuş…

Soru şu: 

“Bir dönem sizinle yol yürüyen ve önemli makamlara gelmiş isimler ayrı partiler kurdular. Geriye dönüp bakınca onlar için bir tanımınız ya da değerlendirmeniz oluyor mu zaman zaman?”

Kimlerin kast edildiği belli: Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan…

Tepki getiren cevap da şu: 

“Onu onların düşünmesi lazım. Onların nasıl bir ihanet içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi.”

İki isim de üzülmekte haklı.

AK Parti’nin kuruluş dönemini yakından izledim. Öncesi, sırası ve hemen sonrasında yaşananlar hakkında ilk elden bilgi sahibiyim. 

Kurucu iradenin cevapta sözü edilen ‘irade’ olmadığını bilecek kadar…

Yalnızca ‘siyasi yasaklı’ olduğu için değil, kurucu kadronun uzun tartışmalarla belirlenmiş temel ilkeleri sebebiyle de, AK Parti’de o dönem her kararı Tayyip Erdoğan vermiyordu. İlk hükümette Babacan‘ı bakan yapan, sonraları Davutoğlu‘nu dışişleri bakanlığına danışman atayan da Tayyip Erdoğan değildi.

Partinin kuruluşunda, yönetim kadrolarında veya hükümetlerinde bakan olarak yer aldıkları halde sonradan yollarını ayırmış olanlar Davutoğlu ile Babacan’dan ibaret değil.

Neredeyse kurucu kadronun bütününe yakını artık AK Parti saflarında yer almıyor.

Severek kullanılan bir ‘tren’ metaforu var, onu kullanacak olursam, dışındakilerin çoğu trenden kendi rızalarıyla inmiş değiller; inmek zorunda bırakıldıkları için bugün AK Parti dışındalar…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.068 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.971 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.480 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar