AK Parti iktidarda hep kalacağı hissiyle bunu sağlayacağını sandığı kural değişiklikleri peşinde.. Fakat…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (15.06.2022)''AK Parti iktidarda hep kalacağı hissiyle bunu sağlayacağını sandığı kural değişiklikleri peşinde.. Fakat…'' başlıklı yazısı.

Her parti iktidardaki varlığını sürdürmek ister; siyasetin doğası budur.

Bu arada bazı partiler, gün gelir, her zaman iktidarda kalacakları veya iktidardan hiç gitmeyecekleri hissine kapılır; işte bu siyasetin doğasına aykırıdır.

Siyasetin doğası gereği, iktidarlar bir gün gelip yerlerini muhalif rakiplerine bırakırlar.

Demokrasilerde Türkiye’nin son 20 yılında AK Parti ile yaşanan uzunlukta iktidarlara pek nadir rastlanır. Başında hep aynı liderin bulunduğu iktidarların ömrü 10-11 yılla sınırlıdır; bazı ülkelerde partiler iktidarda biraz daha kalabilmek için lider değiştirme yoluna da gitmişlerdir.

[İstisnalar kaideyi bozmaz; Almanya’da Angela Merkel’in başbakanlığı 16 yıl sürdü (2005-2021).]

İktidarla muhalefet arasında yaşanan bu değişkenlik sebebiyle demokrasilerde genellikle iktidarlar kurallarla oynamaktan uzak dururlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 419 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.204 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.532 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.978 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar