Adı Türkiye ile birlikte anılan bir ülkede sandık sürpriz yaptı…

Gözlerimiz, kulaklarımız 50 gün sonra yapılacak iki seçime öylesine yoğunlaşmış ki, bir zamanlar aynı Türkiye gibi “İslâm Dünyası’nda demokrasi örneği” olarak gösterilen...

Gözlerimiz, kulaklarımız 50 gün sonra yapılacak iki seçime öylesine yoğunlaşmış ki, bir zamanlar aynı Türkiye gibi “İslâm Dünyası’nda demokrasi örneği” olarak gösterilen bir başka ülkede, dün (Çarşamba) yapılan seçimden haberdar bile olmamışız.

Galiba bir tek ben bu yılın ilk yazısında bir başka vesileyle konuya değinmiştim; o kadar…

Oysa Malezya’daki seçimle yer yerinden oynadı.

Yapılanla ilgilenmeyişimiz, muhtemelen, ülkelerimizin siyasi geleneklerinin, seçime katılan partilerin ve siyasilerin birbirine hiç mi hiç benzememesidir.

Hani bazı romanların en başına “Bu romandaki kahramanların gerçek kişilerle ilgisi yoktur, bulunabilecek benzerlikler tamamen tesadüf eseridir” diye bir uyarı konulur ya, ben de bu yazımın öyle bir uyarı cümlesi varmış gibi okunmasını tavsiye derim.

Mahasir Muhammed (Mahathir Mohamed olarak yazılıyor) Malezya’nın efsane başbakanıydı. Ülkesini 22 yıl (1981-2003) o yönetti. Başında bulunduğu UMNO partisi ise 60 yıl boyunca seçimlerden hep zaferle çıkmaktaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 60 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.234 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.191 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.871 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar