Adı Refah’tı o zaman ve 30 yıl önce sürpriz yapmış, seçimi kazanmıştı.. Saadet Partisi bu seçimin sürprizi olmaya aday

Bundan tam 30 yıl önce -27 Mart 1994 tarihinde- yapılan yerel seçimde, Refah Partisi’nin İstanbul adayını tanıtım toplantısını hayal meyal hatırlıyorum. Hayal meyal de olsa hatırlamamın bir sebebi var:...

Bundan tam 30 yıl önce -27 Mart 1994 tarihinde- yapılan yerel seçimde, Refah Partisi’nin İstanbul adayını tanıtım toplantısını hayal meyal hatırlıyorum. 

Hayal meyal de olsa hatırlamamın bir sebebi var: Refah Partisi o seçimin en iddialı partisi görünümde değildi ve o toplantıdan aldığım izlenim benim görüşümü değiştirmişti.

O yıl 40 yaşına basmış, genç sayılabilecek bir yaşta adayı vardı Refah’ın ve ilk kez o toplantıda erkeklerden daha çok kadın varlığı göze çarpıyordu. Partililerin heyecanı, sanki o seçimle iktidarın değişeceği türden bir heyecandı.

Zaten o yerel seçim onları İstanbul’da iktidar yaptı, bir yıl sonra yapılan genel seçim de Türkiye’de…

Tayyip Erdoğan’ı o seçimle tanıdı Türkiye…

Refah, kadınların kapı kapı dolaşıp adayına oy isteme uygulamasıyla o seçimde tanıştı. Refahlı gruplar meyhanelerde bile adaylarının propagandasını yapıyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.153 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 864 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar