Abdullah Gül yeniden cumhurbaşkanı adayı gösterilirse diye uykuları kaçanlar var , bu yazı onlar için…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (05.09.2022)''Abdullah Gül yeniden cumhurbaşkanı adayı gösterilirse diye uykuları kaçanlar var , bu yazı onlar için…'' başlıklı yazısı.

MHP’nin, lideri Devlet Bahçeli’nin büyütülmüş fotoğrafı yanında kocaman harflerle ‘‘Aday belli, karar kesin’’ yazan dev posterleri, büyük kentlerin dört bir yanında her yerde karşımıza çıkıyor. 

Bir dostum, ‘‘Aday belli ve karar kesinse neden adayın fotoğrafı aynı posterde yer almıyor?’’ sorusunu yöneltti. 

Daha ilk soruyu hazmetmemişken takip eden ikinci sorusu aklımı iyice karıştırdı: ‘‘Millet İttifakı’nı oluşturan altı lider, zamanı geldiğinde cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ın ismini belirler ise, acaba kesin kararlı MHP yönetiminde yer alanlar, başta Devlet Bahçeli olmak üzere, sandık başına gittiklerinde oylarını hangi aday için kullanırlar?’’

Mansur Yavaş aday gösterilirse MHP’liler herhalde onu tercih ederlermiş… 

Devlet Bahçeli de, daha önce partisinden Ankara’nın bir ilçesinde belediye başkanlığı yapmış, önceki iki seçimde Ankara’dan adayları olan Mansur Yavaş Millet İttifakı’ndan aday gösterildi diye karalar bağlayacak değil herhalde?

Böyle düşünüyordu dostum…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 52 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.222 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar