ABD’de pişen bize de düşüyor… Son tartışmaya bu gözle bakmakta yarar var…

ABD’de anayasa mahkemesi görevinin sahibi olan Supreme Court’a (SC, Yüce Mahkeme) atanacak bir yargıç üzerine kopan tartışmalar, geçmişinde ‘cinsel taciz’ iddiaları bulunan birinin ülkenin en yüksek...

ABD’de anayasa mahkemesi görevinin sahibi olan Supreme Court’a (SC, Yüce Mahkeme) atanacak bir yargıç üzerine kopan tartışmalar, geçmişinde ‘cinsel taciz’ iddiaları bulunan birinin ülkenin en yüksek mahkemesinde yargıçlık yapmasının sakıncalı olduğu biçiminde yansıyor.

Konunun o yönü de var muhakkak, oysa hem ABD hem de onun etki alanında bulunan ülkeler açısından Brett Kavanaugh’un SP’ye yargıç seçilmesi esas başka yönlerden önemli.

Önce şu ‘ABD’nin etki alanı’ konusuna yakından bir bakalım…

Donald Trump’ın başkan seçilmesi sonrasında ABD politikalarında beliren farklılaşma yalnızca o ülkede yaşayanları değil, komşusu Meksika’dan binlerce kilometre uzağındaki Ortadoğu’ya, oradan da Çin’e kadar uzanan geniş coğrafyada yer alan ülkeleri de etkiledi.

Meksika’yla ülkesi arasına duvar çekiyor Trump ABD’si, İsrail-merkezli politikalarıyla Ortadoğu’da dengeleri bozuyor, ülkesinin maddi açıdan en büyük destekçisi Çin’e ve çoğu ile NATO’da ittifak ilişkisi içerisinde bulunduğu Avrupa Birliği ülkelerine yeni vergiler getirerek dünyada ticaret savaşlarını tetikliyor.

Her ülke, hatta herkes ABD’nin politikalarından etkileniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.120 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.834 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.622 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar