ABD’de başkan, senatör, vali ve büyükelçi düzeyinde mektup arkadaşlarım var

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (13.06.2022)''ABD’de başkan, senatör, vali ve büyükelçi düzeyinde mektup arkadaşlarım var'' başlıklı yazısı.

ABD’nin 45. başkanı Donald Trump ile aramızda ciddi bir sorun var. O benden kendisine bağışta bulunmamı istiyor, göndereceğim her doları 6 ile çarparak değerlendireceğini özellikle belirtiyor, ben sesimi çıkarmayınca bir daha, bir daha bastırıyor…

Şaka yaptığımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz; böyle bir sorun gerçekten yaşanıyor.

İyisi mi, en baştan anlatayım.

Biliyorsunuz, hemen her görüş sahibinin kullandığı sosyal medya mecrası Twitter, kendisinden en çok yararlanan siyasi kişi sayılabilecek Trump’ı, hem de henüz başkanlıktan ayrılmamışken, platformdan ihraç etti. Gece yatarken, sabah gözünü açtığında bile Twit atıyor ve o yolla hem ülkesinin hem de dünyanın gündemini mesajlarıyla belirliyordu Trump; birdenbire bu imkandan mahrum kalıverdi.

Seçimi kaybetmesini kısmen de olsa Twitter yasağına -daha çok da ‘fake news’ (çakma haber) kaynağı diye suçlayageldiği medyaya- bağladığı biliniyor.

Trump başkanlıktan düştükten ve gözünü bir sonraki seçimde aday olup yeniden Beyaz Saray’a taşınmaya diktikten sonra, medya konusunda derhal kolları sıvadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 1.823 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.498 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.970 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.478 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar