ABD başkanlık seçimi ilk raund: Yenen belli değil…

Türkiye’de seçimler ABD’dekinden çok daha önce sonuca bağlanıyor. Oylar yalnızca seçim günü sandığa atılmıyor ABD’de, haftalar öncesinde kurulan sandığa atılan oylar da var, postaya verilen oylar da…

Bu yazıya etraf iyice aydınlandıktan sonra sabah 08.30’da başladım; ihtiyatlı olma ihtiyacı duyduğum için. Aslında şimdi yazacaklarımı çok önce, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte de oturup yazabilirdim. Aradan geçen saatlerde tabloda herhangi bir değişiklik olmadı.

Sandıklarda ABD başkanlığı adaylarından Donald Trump ile Joe Biden birkaç saat önce de baş başa gidiyorlardı, şu saatte de durum aynı.

Bu tablodan tek bir sonuca varılabilir: ABD’de bu seçim yüzünden hır çıkacak…

Adayların hiçbiri kazandığını iddia edebileceği bir üstünlük sağlayamayacak.

Kimin eli “Kazandın” denilerek kaldırılırsa öteki “Ben kazandım” diye hukuk yoluna başvurabilecek…

Ben kesin ifade kullandım, ancak siz beklentiyi yine de ihtimal olarak değerlendirin; benzer bir tablo George W. Bush ile Al Gore arasında geçen 2000 seçiminde de ortaya çıkmıştı, sakin Al Gore hırçın rakibi karşısında erkenden yenildiğini kabul etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 770 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.300 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.538 Okunma İki sorum var: Bahçeli neden Akşener’in İYİ Parti’nin başında kalmasını istiyor?.. İsrail ile ABD İran’ı neden tehdit ediyor?.. 13 Nisan 2024 | 3.380 Okunma İstanbul’dan Bursa’ya günübirlik seyahatimiz 12 Nisan 2024 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar