“Türkiye Kürtleri katledecek” zırvası ile ülkemize gelen ABD temsilcisine inat, safları sıklaştırmak gerekiyor…

‘Diplomasiden anlamayan diplomat’ diye bir sıfatın yakıştığı nadir diplomatlardan biridir ABD başkanı Donald Trump‘ın geçen yılın başlarında ulusal güvenlik danışmanı olarak...

‘Diplomasiden anlamayan diplomat’ diye bir sıfatın yakıştığı nadir diplomatlardan biridir ABD başkanı Donald Trump‘ın geçen yılın başlarında ulusal güvenlik danışmanı olarak atadığı John Bolton.

George W. Bush‘un başkanlığı sırasında bir süre ülkesini Birleşmiş Milletler’de temsil ettiği dönemde de, Bolton, burnunun dikine söylem ve eylemleriyle dikkat çekmişti.

Dış görünüşü bakımından Türkiye’yi ‘yeniden’ kazanma amacıyla çıktığı ziyarette ilk durak olarak İsrail’i seçmesi ve “Ankara’nın Suriye’de Kürtleri katletmesine izin vermeyeceğiz” mesajını oradan duyurması, yazımın girişindeki ‘diplomasiden anlamayan diplomat’ sıfatının Bolton üzerine ‘cuk’ diye oturduğunun ispatı sayılabilir.

O cümle Türkiye’ye olduğu kadar İsrail’deki ve İsrail dışında İsrail’in her yaptığına onay vermeye hazır şahinlere “Merak etmeyin, biz sizlerin yanınızdayız” mesajıdır.

Diplomasiden anlamayan birine ‘diplomat’ denilemeyeceğini, böyle davranıyorsa ‘diplomat’ kimlikli kişinin niyetinin sorgulanması gerektiğini de unutmamamız gerekiyor.

Türkiye’nin Suriye’deki Kürtleri katletmek gibi bir niyeti olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 3.432 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.185 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.845 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar