6’lı masa, yasağı yasaklamak üzerinde uzlaştı; Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi tebrik ediyorum

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (04.10.2022)''6’lı masa, yasağı yasaklamak üzerinde uzlaştı; Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi tebrik ediyorum'' başlıklı yazısı.

“Her ay bir araya geliyorlar da ne oluyor?” deniliyordu küçümsenerek, birbirinden farklı özgeçmişe, geleneğe, bilgi birikimine ve hatta ideolojik kimliğe sahip altı liderin ayda bir yemek masası buluşmasına; ne olduğunu dün herkes görmüş oldu: Birbirlerini tanıdılar, tanıdıkça da geçmişe dönük kaygılarının azaldığını fark ettiler…

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündüz sosyal medyada paylaştığında merak uyandıran “Hepimizin turnusolu olacak” tespitiyle dün akşam saat 21.00’de yaptığı açıklama ‘tarihi bir önem’ taşıyor.

Kılıçdaroğlu’nun duyurduğu tarihi teklif şu:

“Ülkemizde çok açık yaralar var ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. (..) Bu yaralardan biri de başörtü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleri ile uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibarı ile bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM’ye sunacağız.”

‘6’lı masa’nın diğer bileşenlerinin liderleri de açıklamanın hemen ardından girişime destek çıktılar.

Tarihi önemde bir gelişme gerçekten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 150 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.201 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.531 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.975 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.481 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar