“Türkiye Kürtleri katledecek” zırvası ile ülkemize gelen ABD temsilcisine inat, safları sıklaştırmak gerekiyor…

‘Diplomasiden anlamayan diplomat’ diye bir sıfatın yakıştığı nadir diplomatlardan biridir ABD başkanı Donald Trump‘ın geçen yılın başlarında ulusal güvenlik danışmanı olarak...

‘Diplomasiden anlamayan diplomat’ diye bir sıfatın yakıştığı nadir diplomatlardan biridir ABD başkanı Donald Trump‘ın geçen yılın başlarında ulusal güvenlik danışmanı olarak atadığı John Bolton.

George W. Bush‘un başkanlığı sırasında bir süre ülkesini Birleşmiş Milletler’de temsil ettiği dönemde de, Bolton, burnunun dikine söylem ve eylemleriyle dikkat çekmişti.

Dış görünüşü bakımından Türkiye’yi ‘yeniden’ kazanma amacıyla çıktığı ziyarette ilk durak olarak İsrail’i seçmesi ve “Ankara’nın Suriye’de Kürtleri katletmesine izin vermeyeceğiz” mesajını oradan duyurması, yazımın girişindeki ‘diplomasiden anlamayan diplomat’ sıfatının Bolton üzerine ‘cuk’ diye oturduğunun ispatı sayılabilir.

O cümle Türkiye’ye olduğu kadar İsrail’deki ve İsrail dışında İsrail’in her yaptığına onay vermeye hazır şahinlere “Merak etmeyin, biz sizlerin yanınızdayız” mesajıdır.

Diplomasiden anlamayan birine ‘diplomat’ denilemeyeceğini, böyle davranıyorsa ‘diplomat’ kimlikli kişinin niyetinin sorgulanması gerektiğini de unutmamamız gerekiyor.

Türkiye’nin Suriye’deki Kürtleri katletmek gibi bir niyeti olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 2.614 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.962 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.460 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.586 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar