Doğru ve güzelin çeşitli tarifleri var. Siyasetin dili buna uygun olmayınca iş zorlaşıyor…

Dünyada her şey ‘iyi-kötü’ ayrımında olduğu kadar keskin değildir. ‘Doğru’ ve ‘güzel’ gibi kavramlara yüklenen anlam insandan insana değişebilir. Kimisine ‘doğru’ gelen...

Dünyada her şey ‘iyi-kötü’ ayrımında olduğu kadar keskin değildir. ‘Doğru’ ve ‘güzel’ gibi kavramlara yüklenen anlam insandan insana değişebilir. Kimisine ‘doğru’ gelen onlardan başkasına o kadar da ‘doğru’ görünmeyebilir. ‘Güzel’ sözcüğünün akla düşürdüğü de kolayca ölçüye vurulamaz.

Bazılarımız çirkini bile sevebilir.

Konu üzerinde beni düşündüren işin siyasete bakan yüzü.

Siyasi hayatta fikirler birbirinden ayrıldığı için demokrasi ile yönetilen ülkelerde birden fazla parti bulunuyor. İşin doğası da bu zaten. İnsanlar arasında var olan fikri farklılıkları göz önünde tutarsak işin doğasının bu olduğunu fazla zahmet etmeksizin anlarız. Herkesi tek bir çatı altında toplayamadığımız gibi, bütün vatandaşları aynı partinin çatısı altında buluşturamayız da.

Yukarıda okuduklarınız size malumun ilamı gibi göründüyse yanlışta değilsiniz. Gerçekten de şu ana kadar yazdıklarım atalarımız olan Adem-Havva ikilisinin dünyaya ayak bastıkları ilk güne ait bir gerçekliktir.

İnsanlar farklı farklıdır ve bu durum siyasi hayata da aynen yansır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 2.953 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.971 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.480 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar