ABD ve Rusya: Bu iki ülkede oyun çok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün tam 3 saat 15 dakikasını ABD’nin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a ayırdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün tam 3 saat 15 dakikasını ABD’nin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a ayırdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı Beştepe Külliyesi’ndeki görüşmede Amerikalı bakana ‘Türkiye’nin tüm öncelikleri ve beklentilerinin’ iletildiği bildiriliyor.

YPG/PYD’nin ABD’nin de ‘terör örgütleri listesi’nde yer alan PKK örgütünün bir uzantısı olduğu, ABD’nin PKK’nın Suriye’deki uzantısıyla işbirliği yapmasının Türkiye’nin güvenliğini tehdit ettiği bu yüz yüze görüşmede Amerikalı bakana bir kez daha aktarılmış olmalı.

Bir kez daha; çünkü bir gün önce de, iki ülkenin savunma bakanları Brüksel’de başbaşa görüşmüşler, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, görüşme sonrası Türkiye’nin hassasiyetlerini muhatabıyla uzun uzadıya paylaştığını, bakana YPG ile PKK arasındaki ilişkilere dair belgeler verdiğini açıklamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.589 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.869 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar