Gizli ve aleni diplomasi kıskacında dış politika

Epey oluyor. Yıllar önce bir Amerikan üniversitesinin yabancı bir ülkede düzenlediği ‘Ortadoğu’ konulu bir toplantıya katılmıştım. Aklınıza gelebilecek her bölge ülkesinden...

Epey oluyor. Yıllar önce bir Amerikan üniversitesinin yabancı bir ülkede düzenlediği ‘Ortadoğu’ konulu bir toplantıya katılmıştım. Aklınıza gelebilecek her bölge ülkesinden katılımın söz konusu olduğu bir toplantıydı.

‘Chatham House kuralı’ geçerli olduğu için, konuşulanlar yazılabiliyor, ancak kimin ne söylediği tırnak içerisinde verilemiyordu.

Bir oturumu yöneten öğretim üyesi, “Bu önemli toplantıyla ilgili tek sıkıntım, ülkeme döndüğümde, oturumlarda bir yanımda siyah sarıklı bir İranlı molla ile diğer yanımda geleneksel giysileri içerisinde Suudlu bir bürokratın oturduğunu aktaramamak olacak”diye hayıflanmıştı.

Öğretim üyesi İsrailliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 390 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.603 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.059 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar