CIA, MI6, Olof Palme, Mehmet Eymür ve Türkiye-ABD ilişkileri.. Kısa tarihçe..

Sizde öyle bir takıntı var mıdır, bilmem, bende var; birini beğendim mi, yazdığı diğer kitapları okumak, oynadığı diğer filmleri –varsa dizileri– izlemek için özel çaba sarf ediyorum. Mikael...

Sizde öyle bir takıntı var mıdır, bilmem, bende var; birini beğendim mi, yazdığı diğer kitapları okumak, oynadığı diğer filmleri –varsa dizileri– izlemek için özel çaba sarf ediyorum.

Mikael Persbrandt adlı İsveçli artistle ‘Beck’ adlı polisiye dizide tanıştım; Beck o değildi, ama Beck’in acar yardımcısıydı. Başarılı dizinin artık devam etmeyeceğine son bölümde onu öldürdüklerinde kanaat getirdim.

Onsuz o dizi çekilmez çünkü.

Önceki gün yeni bir dizide karşıma çıktı Mikael: Hamilton… Bu defa ülkesi İsveç’in James Bondtipi bir ajanı rolünde. IMDB’de yıldız dağıtanlar pek beğenmemişler, notu 5.6; konu onlara ters gelmiştir.

Dizide ‘İslâmcı terör’ CIA güdümünde
CIA’nin ‘İslâmcı terör’ damgası vurulan türden eylemlerin arkasında olabileceği.. CIA’den bir yöneticinin başka istihbarat örgütlerine talimatlar yağdırabileceği.. Amerikalının İsveç istihbarat biriminin başkanını haşlayabileceği.. Batılı izleyicinin aklına pek yatmaz.

Dizinin ikinci bölümünde tam da bu olaylar yaşanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.058 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.187 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.871 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar