Meral Akşener’in partisi başarılı olur mu? MHP ne yapar?

Nereye gitsem, hangi ortamda bulunsam mutlaka gündeme gelen bir soru var: “Yeni bir siyasi parti kurma çabasına giren Meral Akşener ne yapar?” Soruyu yöneltenlerin önemli bir bölümü, bunu, olumlu bir gelişme beklentisiyle...

Nereye gitsem, hangi ortamda bulunsam mutlaka gündeme gelen bir soru var: “Yeni bir siyasi parti kurma çabasına giren Meral Akşener ne yapar?”

Soruyu yöneltenlerin önemli bir bölümü, bunu, olumlu bir gelişme beklentisiyle soruyor, başarılı olmasını dilediklerini belli ediyorlar.

- Reklam -
Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel başkanı Tayyip Erdoğan’ın.. partisi saflarında yer alan bakanlar, milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarına dönük platformlarda tekrarladığı.. ‘metal yorgunluğu’tespitinin bir başka yüzü bu olsa gerek.

Bu da benim Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti yönetimine bir saha raporum olarak kayıtlara geçsin: Şu sıralarda insanlar yeni alternatiflere kulak verme eğilimindeler…

Mihenk taşı
Soruya benim cevabım şu oluyor: Zamanın ruhuna uygun kurulmuştu AK Parti, halktan bu sebeple ilgi görmüş, ilk seçimde iktidara taşınmıştı; her yeni arayışın mihenk taşı aynıdır: Zamanın ruhuna uyan çıkışlara kulak veren mutlaka bulunur.

Meral Akşener’in mesajları ve yanına aldığı kadrolar bu mihenk taşına vurulacak, partileri ya büyük ilgi görecek, ya da Türkiye’de sayıları hiç de az olmayan partiler arasına bir yenisi olarak katılacaktır.

Hangisi olabilir sizce?

Unutuluyor, o sebeple hatırlatayım: Meral Akşener AK Parti’nin kuruluş kadrosunda yer alan bir isimdi. 28 Şubat günlerindeki dik duruşu sebebiyle, AK Parti’yi oluşturan kadro, kendisini mutlaka aralarında görmek istiyordu. Meral Hanım partinin hazırlık çalışmaları içerisinde en baştan itibaren yer alıyordu.

Afyon’da yapılan ve AK Parti’nin kuruluş belgeleri ile kurucu olarak ilân edilecek kadronun belirlendiği toplantıda ipler koptu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.018 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.187 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.871 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar