Y ve Z nesli genç kadınlarımız nasıl bir dünya kuracak?

İnternet, dijital teknolojiler, akıllı cihazlar ve sosyal mecra döneminde yetişen gençler, hızla tüm toplumları etkileyecek bir güç haline geliyor. “Millennials” ya da “Y ve Z nesli” kavramlarıyla...

İnternet, dijital teknolojiler, akıllı cihazlar ve sosyal mecra döneminde yetişen gençler, hızla tüm toplumları etkileyecek bir güç haline geliyor.

“Millennials” ya da “Y ve Z nesli” kavramlarıyla tanımlanan bu yaş grubu üzerine, dünyada pek çok araştırma yapılıyor, raporlar, kitaplar yayınlanıyor. 

Türkiye, genç nüfusuyla Avrupa’nın en dikkat çeken ülkesi.

Yakın gelecekte ülkemizi yönetecek olan yeni nesillerin değer sistemlerini, hayata bakış açılarını ve beklentilerini anlamamız büyük önem taşıyor.

Gençlerimizi yakından tanımak ve onları dünyadaki yaşıtlarıyla kıyaslamak içinse, öncelikli olarak bilimsel analizlere ihtiyaç var.  

Bu doğrultuda, Sia Insight’la birlikte 2017’nin sonunda, Türkiye’de 15 ilde, 2 bin gençle yüz yüze derinlikli görüşmelerden oluşan kapsamlı bir araştırma yaptık.

15-24 yaş arasındaki 11 milyon 878 bin genci temsil eden bu örneklem aracılığıyla gençlere yakınlaşmaya çalıştık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde 27 Eylül 2018 | 234 Okunma Dijital ekonominin geleceği ne olacak? 20 Eylül 2018 | 191 Okunma Kameralar, ekranlar, gözlükler ve videolardan oluşan bir geleceğe hazır mıyız? 13 Eylül 2018 | 116 Okunma Organik pazarlama dönemi 06 Eylül 2018 | 117 Okunma Satışa giden yol duygulardan geçiyor 30 Ağustos 2018 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar