Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde

1988 yılında, iki Stanford Üniversitesi öğrencisi tarafından kurulan Google yirmi yaşına girdi. Larry Page ve Sergey Brin’in bir garajda yarattıkları dünyanın en büyük arama motorunun bugünkü değeri...

1988 yılında, iki Stanford Üniversitesi öğrencisi tarafından kurulan Google yirmi yaşına girdi. Larry Page ve Sergey Brin’in bir garajda yarattıkları dünyanın en büyük arama motorunun bugünkü değeri, yaklaşık 800 milyar dolar civarında. Şirket, aynı zamanda 75 milyar değerinde olan YouTube’un da sahibi.

Google’un ilk kez yayına başladığı 27 Eylül 1988’den bugüne kuruluş inanılmaz rakamlara erişti: Tahminlere göre dünyada 2.5 milyar kişi Android işletim sistemi kullanıyor. 1.5 milyar aktif Gmail hesabı var. Her ay 1.8 milyar kişi YouTube izliyor. Google’un on yıl önce piyasaya çıkardığı Chrome “browswer”la günde 3 milyarı aşkın arama yapılıyor.

Google yapay zekaya da büyük yatırım yapıyor. Akıllı giyilebilir cihaz girişimi Google Glass ya da sürücüsüz araç şirketi Waymo gibi yatırımlarda, kuruluş istediğini pek elde edemedi. Ancak, Google yönetimi, Google X’in laboratuvarlarında, ve Google Assistant için yapılan çalışmalarda topladıkları muazzam veriyle, gelecekte yeni atılımlar yapacaklar. AdSense ve Ads’le küresel reklam pastasının aslan payını alan kuruluş, akıllı telefonu Pixel ve Chromebook’la cihaz segmentindeki iddaisını da sürdürüyor.

20 yıldır aralıksız büyüyen, denemekten korkmayan, kuralları değiştiren ve sürekli olarak kendi alanına yatırım yapan Google’un, önümüzdek yıllarda trilyon dolar değerindeki markalardan birisi olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde 27 Eylül 2018 | 234 Okunma Dijital ekonominin geleceği ne olacak? 20 Eylül 2018 | 192 Okunma Kameralar, ekranlar, gözlükler ve videolardan oluşan bir geleceğe hazır mıyız? 13 Eylül 2018 | 116 Okunma Organik pazarlama dönemi 06 Eylül 2018 | 118 Okunma Satışa giden yol duygulardan geçiyor 30 Ağustos 2018 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar