Sevmek aynı zamanda katlanmaktır

Çocuğunuzun her istediğini yerine getirmenin onu sevmek anlamına geldiğine inanıyorsanız gelecekte ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlara karşı hazırlıklı olmalısınız. Zira tüm istekleri yerine getirilen...

Çocuğunuzun her istediğini yerine getirmenin onu sevmek anlamına geldiğine inanıyorsanız gelecekte ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlara karşı hazırlıklı olmalısınız. Zira tüm istekleri yerine getirilen bir çocuğun tutum ve davranışlarında kontrolü sağlaması oldukça zordur.
Şunu unutmayın çocuklarınız sizden bir parça fakat sizden ayrı özelliklere sahip bir birey… Onlar sizin gerçekleşmemiş düşlerinizi hayata geçirebilmek için kullanacağınız araçlar değiller… Aksine onlar kendilerine özgü hayal ve beklentileri olan fertler… Eğer çocuklarınızın kılavuzu olmak istiyorsanız onların gizemli dünyalarını keşfetmeye ve onlarla bu doğrultuda iletişim kurmaya çalışın.

Eğer çocuklarınızın kanatlarını açıp engin denizlere açılmalarını istiyorsanız, onlara yön gösterin fakat kanatlarını kırmaya kalkmayın.
Sevginizi gösterin fakat narsist eğilimlere teşvik etmeyin
İhtiyaçlarını karşılayın fakat israfa yönlendirmeyin

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya adalet gününde ne hissettiniz? 27 Aralık 2017 | 160 Okunma Şimdiden sonra ne olacak? 26 Aralık 2017 | 2.531 Okunma Okullarda şiddet eğitimi 25 Aralık 2017 | 217 Okunma Şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz? 23 Aralık 2017 | 149 Okunma Sıradan şeyler (2) 22 Aralık 2017 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar