Öfkenizin esiri olmayın

Günümüzde sevgi, saygı, sabır, hoşgörü, merhamet, affetmek vb. gibi öfke kontrolü ile yakından ilişkisi olan değerler zayıfladığı için insanlarımız patlamaya hazır birer bombaya...

Günümüzde sevgi, saygı, sabır, hoşgörü, merhamet, affetmek vb. gibi öfke kontrolü ile yakından ilişkisi olan değerler zayıfladığı için insanlarımız patlamaya hazır birer bombaya dönüştüler. Ben odaklı bir yaşam süren fertler küçük bir sarsıntıda karşı tarafa büyük yıkım ve tahribat vermekten kaçınmıyorlar.

Bugün toplumun hemen her kesiminde yoğun bir öfke patlaması ile karşılaşıyoruz. Sokağa çıktığınızda iki erişkin kişinin saç başa kavga ettiklerini görürsünüz. Sudan sebeplerle birbirlerine ağza alınmayacak hakaretler savuran bu kişilerin bu menfi eylemlerinin nedenini açıklayacak bir gerekçe bulma imkânınız yok. İnsanlar sudan sebeplerle birbirlerine hasım kesiliyorlar.

Şehrin en kalabalık caddesinde birbirlerine ağza alınmayacak hakaretler savuran iki adamın durumunu çocuğunuza açıklamakta güçlük çekersiniz. Çünkü onun zihnindeki erişkin insanlara şefkatle muamele eden ve öfkesini kontrol edebilen bir erişkindir. O yüzden çocuğunuzu bu tür görüntülerden uzak tutmaya çalışırsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya adalet gününde ne hissettiniz? 27 Aralık 2017 | 161 Okunma Şimdiden sonra ne olacak? 26 Aralık 2017 | 2.532 Okunma Okullarda şiddet eğitimi 25 Aralık 2017 | 219 Okunma Şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz? 23 Aralık 2017 | 149 Okunma Sıradan şeyler (2) 22 Aralık 2017 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar