Kötülüğün yayılması

Son yıllarda uzmanlar iyiliğin ve kötülüğün bulaşıcı etkisi üzerine kafa yoruyorlar. Bir topluluğa girdiğinizde, yüreği geniş erdemli bir kişi varsa bu kişinin iyilik hali sizi de etkileyecektir. Aynı...

Son yıllarda uzmanlar iyiliğin ve kötülüğün bulaşıcı etkisi üzerine kafa yoruyorlar. Bir topluluğa girdiğinizde, yüreği geniş erdemli bir kişi varsa bu kişinin iyilik hali sizi de etkileyecektir. Aynı şekilde gayri insani hasletleri ile etrafa negatif enerji saçan bir kişi ile yan yana geldiğinizde, bu kişinin olumsuz enerjisi sizi negatif yönde etkiliyebiliyor. O yüzden Resulullah iyilerle oturup kalkmayı tavsiye buyurmuştur.

Diyelim ki, iyilerle oturup kalkıyoruz, kötülerle zaruret durumlarında yan yana gelsek de, yakın dostlarımızı iyilerden seçiyor ve benliğimizi koruyabilmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Peki, bu durumda kendimizi koruma imkânımız olabilecek mi? Sanmıyorum. Zira bugün sosyal medya kötülüğün yayılmasında büyük bir rol üstleniyor ve ister istemez fertleri kendi bünyesine çekiyor. Kötüler bu alanda kendilerini kolayca kamufle edip, kimliklerini gizleyebiliyorlar. Kötüler sosyal medyada maskelerle dolaşıyor ve biz bu insanları tanıma fırsatı bulamıyoruz.

Sosyal medya kötülerin barınması için iyi bir imkân. Yoğun bir düşünce karmaşasının yer aldığı internet ortamında iyi olanla kötü olanı ayırt etme imkânı bulamıyoruz. Burada bize kötülüğe kılıf geçirip iyi diye satmaya kalkıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya adalet gününde ne hissettiniz? 27 Aralık 2017 | 160 Okunma Şimdiden sonra ne olacak? 26 Aralık 2017 | 2.531 Okunma Okullarda şiddet eğitimi 25 Aralık 2017 | 217 Okunma Şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz? 23 Aralık 2017 | 149 Okunma Sıradan şeyler (2) 22 Aralık 2017 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar