Hatalarımızın bedeli

İslam coğrafyasında yaşanan katliamlar, bizim ve bizden öncekilerin günahlarının bedelidir. Gerçi geçmişin pişmanlıklarıyla oyalanmak sorunlarımızın çözümü için bir fayda...

İslam coğrafyasında yaşanan katliamlar, bizim ve bizden öncekilerin günahlarının bedelidir. Gerçi geçmişin pişmanlıklarıyla oyalanmak sorunlarımızın çözümü için bir fayda getirmeyecektir. Bunun yerine düştüğümüz yerden kalkabilmek için çare arayıp, yaralarımızı kendi imkânlarımızla sarmanın yollarını aramalıyız.

Ağır imtihanlardan geçmekteyiz. Ülkemiz küresel güç odaklarının karanlık hedeflerine sürüklenmek isteniyor. Şuan ABD Suriye’de terör örgütü PYD ve PKK ve DEAŞ’la mücadele adı altında askeri müdahale yapmaya ve sivil halkı katletmeye devam ediyor. Alınan bilgilere göre bölgeye yüzlerce tır silah sevkiyatı yapıldı. ABD de PYD ve PKK’yı silahlandırmak için en az 1200 tır askeri yardım ulaştırdı.

Bilindiği üzere PKK ve PYD ve YPG ve Gülen terör örgütü ABD ve AB İngiltere İsrail tarafından terör olarak kabul edilmedi. Türkiye NATO’ya üye olduğu halde bu örgütlere yardım ve destek çalışmaları sürüyor.

İslam coğrafyası müstekbirlerin çizmeleri altında elem bir hayat sürüyor. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz zorbaların kuşatması altında her türlü zulme maruz bırakılıyor. Adaletin katilleri ellerini kollarını sallayarak geziyorlar.

Bizim mahallenin hali hiç de iç açıcı değil. Ne gençlerimiz gençliğini yaşama imkânı buluyor ne de çocuklarımız çocuklukla tanışabiliyorlar. Coğrafyamızda kan, gözyaşı, silah sesleri, ölüm çığlıkları dinmek bilmiyor. Evlerimizin bacasından ateşler yükseliyor, bizim insanımıza nefes alıp verme hakkı dahi tanınmıyor. Çocuklarımız zulüm altında büyüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya adalet gününde ne hissettiniz? 27 Aralık 2017 | 160 Okunma Şimdiden sonra ne olacak? 26 Aralık 2017 | 2.531 Okunma Okullarda şiddet eğitimi 25 Aralık 2017 | 217 Okunma Şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz? 23 Aralık 2017 | 149 Okunma Sıradan şeyler (2) 22 Aralık 2017 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar