Annedir yapmaz demeyin

İkİ ay önce, sosyal medyaya düşen vahim bir görüntüye şahit olmuştuk. Söz konusu görüntüde, bir anne 5 yaşındaki çocuğuna içki ve sigara içiriyor ve karşısına geçip...

İkİ ay önce, sosyal medyaya düşen vahim bir görüntüye şahit olmuştuk. Söz konusu görüntüde, bir anne 5 yaşındaki çocuğuna içki ve sigara içiriyor ve karşısına geçip kasılarak gülüyordu. Çocuğun maruz kaldığı bu görüntülere tepki gösteren insanlarımız seslerini duyurabilmek için harekete geçtiler. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya twitterdan çocuğa ait görüntüleri üzüntüyle izlediğini ve çocuğun bulunup gerekli bütün tedbirlerin derhal alınacağını duyurdu ve çocuk devletin koruması altına alındı.

Dünyanın neresine giderseniz gidin çocukları korumak için küçük ya da büyük, resmi ya da sivil bir kuruluşla mutlaka karşılaşırsınız. Zira çocuklar bedenen aciz varlıklardır onları korumak ise hepimiz için bir sorumluluktur.

İngiltere’de çocukları korumak için oluşturulan resmi ve sivil kurumların yanında bölgede hizmet veren belli birimler de mevcuttur. Bu kurumlarda çalışan kişilere çocukların nasıl koruyacakları noktasında destek sağlanıyor, tacize uğrayanlara danışmanlık hizmeti veriliyor. Çocuklara yönelik suç işleyen kişiler takip ediliyor. Fransa’da ise çocuğun haklarını korumaya çocuk anne karnındayken başlanıyor. Bebeğin doğumunu üç gün içinde bilgi vermeyen ebeveynlere altı ay hapis cezası veriliyor. Fransız yasalarına göre, çocuk 4 ve 15 yaş sürecinde düzenli sağlık kontrolünden geçmek zorunda. Anne baba ve çocuk ilişkisinin niteliği devletin kontrolü altında oluyor.

Almanya’da 2011 yılında düzenlenen Çocuk Koruma Yasası parlamento tarafından onaylanmış durumda. Yasaya göre çocukla daha sağlıklı iletişim kurabilmek için polis sosyal hizmetler gençlik yetkilileri ve çocuk doktorlarının birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Çocukların eğitimiyle ilgilenecek kişilerin güvenlik araştırmalarından geçmeleri ve güvenilir olduklarının tespit edilmesi şart. ABD’de ise kötü muameleye maruz kalan çocuklar ailelerinden alınıp, koruyucu ailelerin yanına veriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya adalet gününde ne hissettiniz? 27 Aralık 2017 | 160 Okunma Şimdiden sonra ne olacak? 26 Aralık 2017 | 2.531 Okunma Okullarda şiddet eğitimi 25 Aralık 2017 | 217 Okunma Şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz? 23 Aralık 2017 | 149 Okunma Sıradan şeyler (2) 22 Aralık 2017 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar