Bir öğretmen olarak Mus’ab Bin Ümeyr

Mus’ab B. Umeyr İslami ilimlerin ilk tedrisat edildiği Erkam’ın evinde yetişen güzide sahabelerden biridir. Müslüman olduktan sonra ilmi alanında kendini yetiştirmiş ve bütün yaşamını vahyin...

Mus’ab B. Umeyr İslami ilimlerin ilk tedrisat edildiği Erkam’ın evinde yetişen güzide sahabelerden biridir. Müslüman olduktan sonra ilmi alanında kendini yetiştirmiş ve bütün yaşamını vahyin ışığı altında geçirmiştir.

Ailesi Müslüman olduğunu öğrendiklerinde onu karanlık bir mahzene hapsedip aç ve susuz bıraktılar. Fakat Musab artık bir Müslümandı ve iyi olanın doğru olanın bedelinin ne kadar ağır olacağını biliyordu. O yüzden yaşadığı zorlukların boyutu ne olursa olsun Allah için sabretti. Annesi İslam ’dan dönmesi için baskı yaptığında ona şöyle seslendi: “Bin tane canım olsa ve her gün birini Muhammed’in dininden dönmem için feda etsem de yine vazgeçmem”

Müslümanlar Mekke ’de ağır işkencelere maruz kalmaktaydılar. Resulullah onun hicret eden Müslümanlarla birlikte Habeşistan’a gitmesine izin verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya adalet gününde ne hissettiniz? 27 Aralık 2017 | 161 Okunma Şimdiden sonra ne olacak? 26 Aralık 2017 | 2.531 Okunma Okullarda şiddet eğitimi 25 Aralık 2017 | 217 Okunma Şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz? 23 Aralık 2017 | 149 Okunma Sıradan şeyler (2) 22 Aralık 2017 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar