İçsel yolculuk

İnsan yaşamının bazı dönemlerinde uzlete çekilmek ve iç dünyasında gizil bir yolculuğa çıkmak ister. Böyle durumlarda bu yolculuğa engel olabilecek bütün nesneler ortadan kaldırılır ve...

İnsan yaşamının bazı dönemlerinde uzlete çekilmek ve iç dünyasında gizil bir yolculuğa çıkmak ister. Böyle durumlarda bu yolculuğa engel olabilecek bütün nesneler ortadan kaldırılır ve kişi kendisini Yaratıcına daha yakın hissetmek ister.

İçsel yolcuğa çıkan kişinin azığı iman, ihlas ve azimdir. Bu üç değeri kuşanan kişi sessizliğe doğru açılır ve kendisini Yaratıcısından uzaklaştıran bütün nesneleri ayıklayarak içsel bir temizliğe başlar.

Burada objelere hiç yer yoktur ve içeride derin bir sessizlik hâkimdir. Kişi zihnini meşgul eden ne kadar meşgale varsa hepsini dışarıda bırakır. İnsanlar, olaylar, şehirler, günübirlik yaşanan karmaşalar hepsi dışarıda kalmıştır. Sonra başını önüne eğer ve bütün benliği ile Allah’a teslim olur ve dua ile ona yakınlaşmaya çalışır. Evrende hacmi olan her varlık kendi menşeine dönmek ve özü ile buluşmak ister. Bu isteğe muhabbet deniyor. Uzlet ise insanı fıtratı ile buluşturarak rehabilite eder, arındırır ve manevi zenginliğe taşır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya adalet gününde ne hissettiniz? 27 Aralık 2017 | 160 Okunma Şimdiden sonra ne olacak? 26 Aralık 2017 | 2.531 Okunma Okullarda şiddet eğitimi 25 Aralık 2017 | 217 Okunma Şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz? 23 Aralık 2017 | 149 Okunma Sıradan şeyler (2) 22 Aralık 2017 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar