Yol belli lakin ‘yol arkadaşı’ yoldan çıktı...

Bazı kitaplar kendi zamanlarının içine gelir. Bazıları zamanından evvel, bazısı zamanı geçerken...Bazı kitaplar bütün zamanları peşi sıra sürükleyerek gelir. Mustafa Kutlu’nun “Yoksulluk...

Bazı kitaplar kendi zamanlarının içine gelir. Bazıları zamanından evvel, bazısı zamanı geçerken...

Bazı kitaplar bütün zamanları peşi sıra sürükleyerek gelir.

Mustafa Kutlu’nun “Yoksulluk İçimizde”sinin kahramanı Süheyla meselâ. “Yoksulluk İçimizde” benim bütün zamanlarımın kitabı oldu. Her okuyuşumda kendi hâletiruhiyeme uygun olarak yeni bir bahsin içinde aktım.

Süheyla benim gençliğimdi. “Yoksulluk İçimizde”, gençliğimin kitabıydı. Benimle beraber nefes aldı. Benim tecrübelerimle yeniden, yeniden “okundu”.

Mustafa Kutlu’nun son kitabı “Sevincini Bulmak” romanını okurken -evet bu defa roman demek niyetindeyim- 1980’lerin Süheyla’sı ile 2000’li yılların Elif’ini, akademisyen Suna’sını mukayese ederken buldum kendimi.

Süheyla kendisine “hidâyet verilenlerden”di. Birden. Bir dünyadan vazgeçmenin tecrübesini yaşıyordu. Dünyadan vazgeçiyordu Süheyla, dünyanın içinde kendisini daha zengin kızlar için terk eden sözlüsü Engin vardı. Dünyasından vazgeçerken kendine varıyordu Süheyla. Kendine vardıkça biraz daha derine iniyordu. Süheyla’nın derinleri ferahtı, ışıksız değildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 103 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 315 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar