Yeni ticaret savaşları ve Batı’nın korsan yüzü

I-Wallerstein Bildiğimiz Dünyanın Sonu’nu 1999 yılında yayımlamıştı. Kitabın benim için en önemli temalarından biri, 21. yüzyılda sosyal bilimlere düşen görev idi. Dünyada ahlak felsefesi ve...

I-

Wallerstein Bildiğimiz Dünyanın Sonu’nu 1999 yılında yayımlamıştı. Kitabın benim için en önemli temalarından biri, 21. yüzyılda sosyal bilimlere düşen görev idi.

Dünyada ahlak felsefesi ve felsefi antropoloji, sosyal bilimlerdeki yerini güçlendirirken; necip ülkemizde sosyal bilimlerin tamamı, ama özellikle de felsefe kan kaybetmeye devam ediyor. Sosyal bilim anlayışımız elli yıl öncesinin bile gerisinde.

Neden gerisinde?

Sosyal bilimciler değişen hayat düzenini anlamak ve anlamlandırmak yerine ya biz çok güzeliz ya da eyvah yandık kül olduk söylemine yaslanmayı tercih ediyor.

Tekno-felsefe muhafazakar kesimin gündeminde henüz ağırlıklı bir yer bulmadı. Siyasisinden akademisyenine muhafazakarlar, sosyal medyada fotoğraf paylaşıp takipçi sayısını nasıl arttırırım üzerinden performans tutturmaya çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 335 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar