Unutma gün gün hatırla, ay ay tekrarla, yıl yıl kaydını kalbinde tut!

Yılın bir gününün seçilip, eylem için “farkındalık günü” olarak imlendiği “o tarihleri” sever misiniz?BEN SEVMEM.Her “özel gün” yaşanmış olan, yaşanmakta olan...

Yılın bir gününün seçilip, eylem için “farkındalık günü” olarak imlendiği “o tarihleri” sever misiniz?

BEN SEVMEM.

Her “özel gün” yaşanmış olan, yaşanmakta olan günleri imha etme işlemini yerine getirir. İşlemin etkisi akşamdan sabaha olmadığı için fark etmeyiz, özel günlerin zihinleri unutuş için nadasa bırakan hamlesini.

Özel gün efekti ile zihinler temizlenir, geçmiş önce ağır bir yük olarak yüklenir, sonra bu yük bir hamlede imha edilir. Toplumsal Alzheimer hiç fark edilmez. Oysa gün içinde ne çok kullanırız “toplumsal bellek” kavramını. Böyledir, dile düşen artık “burada” değildir.

“Özel günler” muktedirlerin dünyasının kara katran niyetini bir anlığına unutturan sözüm ona “vicdan günleri”dir. Muktedirlerin riyakar dünyası, keyfine göre tarih, zevkine göre gün belirler.

İnsanlardan sadece bazıları İNSAN’dır. Hayvanlardan sadece bazıları HAYVAN.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 422 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar