Uluslararası ilişkilerin mafyalaştığı bir dünyada 9 yaşındaki çocuklar kendini asıyor...

Yaşadığımız zemin gittikçe kayganlaşıyor.Güneş her gün doğsa da, yerimizi yurdumuzu terk etmemiş olsak da, yaşadığımız dünyada yabancılığımız giderek artıyor....

Yaşadığımız zemin gittikçe kayganlaşıyor.

Güneş her gün doğsa da, yerimizi yurdumuzu terk etmemiş olsak da, yaşadığımız dünyada yabancılığımız giderek artıyor. Bildiklerimizi genç nesillere aktaramayarak örüyoruz yabancılığımızı. Kendi yabancılaşmamıza ilave, milyonlarca göçmenin geleceğinin yükü ile yüklü olduğumuzu idrak etmek yerine, “Ülkelerine gitsinler savaşsınlar” diyenlerin faşist söylemine hak verenler ve hak vermeyenler olarak ikiye bölünüyoruz.

Ekranlar bölünmüşlük üzerinden raiting topluyor. “Ekran medeniyeti” nin sorunları tasvir etmek, tasvir edilen sorunlara teklif sunmak, çözüm bulmak gibi bir kaygısı yok.

1979’dan bu yana Afganistan’ın Ruslar tarafında işgali ile başlayan; Irak, Libya, Suriye, Yemen diye devam eden iç savaşların yakıp yıktığı ülkelerin vatandaşları ile birlikte yaşama/yaşayamamanın sıkıntılarına gark olduk.

ABD Kuzey Irak’tan çekiliyor. Niye gelmişti? SSCB Afganistan’a niye girmişti? Sonra bayrak nöbetini niye ABD’ye teslim etmişti?

İki gün önce Trump “Orada ne işimiz vardı ki zaten!” demeye getirdi. Evet ne işiniz vardı! Ama belli ki işinizi yaptığınıza inanıyorsunuz. Afganistan, Irak, Suriye, Libya talan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 28 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar